Det siger forældrene -udtalelser

Udtalelse af Lasse Tørslev, far til Villum i børnehaven:

Vi er ualmindeligt glade for at have Villum i Reden. Det lyder måske skørt. Men vi oplever, at Villum er blevet et gladere og mere harmonisk barn, siden han begyndte i Reden for godt en måned siden. Som om han er mere i balance. Og befinder sig bedre i verden og sin lille krop.
Reden ligger smukt i skovens dybe, stille ro. Og det er som om, at det på forunderlig vis lykkes de voksne i Reden, at bringe den dybe, stille ro med indenfor.
Der er stearinlys og sanglege. Eventyr og små ritualer. Hvilestunder og varme. Træ og uld. Og voksne, der giver hånd.
Vi oplever, at de voksne i Reden ser og møder og relaterer til Villum – og de andre børn – med hjertevarme, omsorg, anerkendelse, interesse og respekt. Og vi oplever, at det smitter af på børnene.
Udenfor er der plads til vildskab og larm. Og det er fedt. Indenfor lykkes de voksne med at skabe nogle trygge, rolige og respektfulde rammer, der giver børnene mulighed for at lege og trives i noget, der ligner fredelig harmoni. Uden larmende elektronik. Og uden skæld ud.
Lidt gammeldags på den gode måde. Meningsfuldt og gennemtænkt, uden det bliver dogmatisk eller påduttende.
Det er svært at sætte ord på. Fordi det er anderledes. Og en lille smule magisk.
Det er en logistisk udfordring, at aflevere og hente Villum på bestemte tidspunkter ved bussen på Kristofferskolen. Fordi vi arbejder i København. Men det er det hele værd. Fordi Villum stortrives i Reden (og derhjemme), og elsker busturen frem og tilbage med Henrik, der fortæller eventyr for ham og hans bamser.

Lene Bjerrre, mor til Elvis i vuggestuen, fortæller:

Elvis på 10 mrd. har en stor mor-binding. Derfor var det fra første færd en stor opgave for ham at skulle passes af andre. Vi prøvede et kommunalt tilbud, hvor det virkede som et fornuftigt sted. Desværre var Elvis rigtig ked af det og havde på 2 måneder ikke kunne finde sig tilrette. Han ville hverken sove eller spise ordentligt. Personalet virkede søde men desværre også uentusiastiske. Mere og mere fik vi som forældre, en oplevelse af vi afleverede Elvis i en børneparkering. Man kan vel sige at vi oplevede at vi var til for institutionen, ikke omvendt.
Derfor valgte vi at køre ud i skoven og besøge Reden. Fra allerførste sekund, kunne vi mærke at her var noget ganske særligt. Elvis virkede glad og søgte omgående pædagogerne. Den ro der var i både fysisk forstand, samt i hele indretningen, gjorde en forskel som mange institutioner kunne lære noget af. Vi var som forældre blæst tilbage, som når man hører noget musik der bare går helt ind under huden.
Derfor valgte vi resolut et indskrive Elvis.
Nu har Elvis så været i Reden i nogle måneder. Allerede når vi kører ned af den lange vej mod Reden, kan vi høre Elvis fra bagsædet komme med hyldestskrig og når vi afleverer ham er det faktisk altid med et smil. Vi oplever at han på trods af sin unge alder deltager i alle Redens spændende aktivitet, han bliver præsenteret for en masse spændende mad. I vores hjem er vi ret digitale, med Ipads og alt muligt andet. Derfor er det en fornøjelse at der i Reden er fokus på alt det andet, alt det der ikke nødvendigvis er forbundet til internettet. Noget så eklatant som personale der virkelig går op i deres virke, opleves her af både børn og forældre.
Alene placeringen midt i skoven er så fantastisk og speciel at det er en historie for sige selv, udearealerne er en blanding af naturlegeplads og statsskov. Hvem vil ikke kunne huske tilbage på en tid som barn, hvor bålmad og spættens hakken var daglig kost.

Vi har som forældre følt os trygge og velkomne fra første besøg. Omgivelserne og indretningen viser, at når fokus er på det nære og naturlige kan et dejligt børnemiljø opstå, man kan mærke der er lagt sjæl og kærlighed i projektet.
Personalet er imødekomment og professionelt, der er en arbejdsglæde som smitter af på både børn og forældre.
Vi vil anbefale stedet til alle.